03 Αυγούστου 2021 07:08

Τα σημαντικότερα άλμπουμ του 2021 μέχρι σήμερα: Η επιστροφή της pop

Τα pop άλμπουμ κυριαρχούν στη λίστα με τα δημοφιλέστερα άλμπουμ της χρονιάς μέχρι σήμερα.

 

 Τα τελευταία χρόνια είχε θεωρηθεί ότι η pop μουσική έχει αρχίσει να χάνει έδαφος έναντι της rap που απ’ το 2017 έδειξε μεγάλη άνοδο και το 2018 κυριάρχησε πια ολοκληρωτικά.

Πέρσι τέτοια εποχή, η λίστα με τα 10 σημαντικότερα άλμπουμ έως τα μέσα της χρονιάς περιλάμβανε 6 hip hop άλμπουμ, με κορυφαία τα Please Excuse Me for Being Antisocial του Roddy Ricch, My Turn του Lil Baby και Eternal Atake του Lil Uzi Vert.

Φέτος, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Το Dangerous: The Double Album του Morgan Wallen κατέχει την πρωτιά στη λίστα του Rolling Stone με τα σημαντικότερα άλμπουμ της χρόνιας μέχρι σήμερα, που φέτος δείχνει να παίρνει μια λιγότερο hip-hop κατεύθυνση. Η λίστα περιλαμβάνει μόνο δύο rap άλμπουμ στο top 10 από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι τις 24 Ιουνίου με βασικότερο τo Shoot for the Stars Aim for the Moon του Pop Smoke που βρίσκεται στην τρίτη θέση, αν και κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2020. Το The Voice του Lil Durk είναι το μόνο rap άλμπουμ της λίστας που κυκλοφόρησε εντός των τελευταίων έξι μηνών και βρίσκεται στην έκτη θέση.

Κυρίαρχη φέτος είναι η popμε 5 άλμπουμ από τα 10 της λίστας να ανήκουν σε pop καλλιτέχνες, ή 6 αν συμπεριλάβουμε και τον the Weeknd. Το Sour της Olivia Rodrigo καταλαμβάνει την εντυπωσιακή δεύτερη θέση, δεδομένου ότι το άλμπουμ κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα. Το Evermore της Taylor Swift βρίσκεται στην τέταρτη θέση, το Future Nostalgia της Dua Lipa στην έβδομη, το Positions της Ariana Grande στην όγδοη και το Justice του Justin Bieber στην ένατη θέση.

Στο top 10 βρίσκονται και δύο country άλμπουμ. To Dangerous και το What You See Is What You Get του Luke Combs (στη δέκατη θέση).

Το Rolling Stone 200 Albums chart εντοπίζει τις πιο δημοφιλείς κυκλοφορίες της εβδομάδας στις ΗΠΑ και καθορίζεται από τις πωλήσεις των άλμπουμ (ψηφιακές και φυσικές), τις ψηφιακές πωλήσεις τραγουδιών και τα audio streams, και δεν περιλαμβάνει τις ακροάσεις από το ραδιόφωνο. Το chart των δημοφιλέστερων άλμπουμ του 2021 μέχρι σήμερα αναφέρεται σε πωλήσεις και streams από την 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι τις 24 Ιουνίου 2021.

Top Albums: 1η Ιανουαρίου - 24 Ιουνίου

  1. Morgan Wallen, Dangerous: The Double Album 

  2. Olivia Rodrigo, Sour

  3. Pop Smoke, Shoot for the Stars Aim for the Moon

  4. Taylor Swift, Evermore

  5. The Weeknd, After Hours 

  6. Lil Durk, The Voice

  7. Dua Lipa, Future Nostalgia

  8. Ariana Grande, Positions

  9. Justin Bieber, Justice

  10. Luke Combs, What You See Is What You Get 

 
της Emily Blake