27 Σεπτεμβρίου 2021 11:53

Τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών

Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, το Rolling Stone διαμορφώνει απ’ την αρχή τη λίστα με τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Πάνω από 250 καλλιτέχνες, συντάκτες και εμβληματικές φυσιογνωμίες της μουσικής βιομηχανίας συνέβαλαν στη διαμόρφωση μιας ολοκαίνουργιας λίστας, γεμάτης με ιστορικά τραγούδια, τραγούδια που άλλαξαν τον κόσμο αλλά και πιο πρόσφατες επιτυχίες.


Το 2004, το Rolling Stone δημοσίευσε για πρώτη φορά μια λίστα με τα 500 Καλύτερα Τραγούδια Όλων των Εποχών. Η λίστα αυτή είναι μέχρι και σήμερα μία από τις σελίδες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο site μας. Όμως, πολλά έχουν αλλάξει από το 2004. Τότε, το iPod ήταν ακόμη κάτι καινούργιο και η Billie Eilish ήταν μόλις τριών ετών. Έτσι, αποφασίσαμε να ανανεώσουμε τη λίστα μας ολοκληρωτικά. Για αυτή τη νέα εκδοχή του RS 500 ζητήσαμε από πάνω από 250 καλλιτέχνες, μουσικούς και παραγωγούς αλλά και εμβληματικές φιγούρες της μουσικής βιομηχανίας, σημαντικούς κριτικούς και δημοσιογράφους, να μας στείλουν τα 50 καλύτερα τραγούδια κατά την άποψή τους, και στη συνέχεια δημιουργήσαμε μια κατάταξη με τα αποτελέσματα που προέκυψαν.

Πάνω από 4,000 τραγούδια έλαβαν ψήφους. Και ενώ στη λίστα που δημιουργήσαμε το 2004 επικρατούσαν η rock και η soul, η σημερινή μας λίστα περιλαμβάνει περισσότερο hip-hop, μοντέρνα country, indie rock, Latin pop, reggae και R&B. Πάνω από τη μισά τραγούδια – 254 για την ακρίβεια – συμπεριλαμβανομένου του ενός τρίτου του Top 100, δεν υπήρχαν στην αρχική λίστα. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο ευρεία, αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση της pop, ενός μουσικού είδους που ξαναγράφει την ιστορία του με κάθε νέο beat.

Στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια σύμφωνα με το Rolling Stone, θα βρείτε παλιές και πιο πρόσφατες επιτυχίες, τραγούδια που ίσως έχετε ξεχάσει ή θα ακούσετε για πρώτη φορά, θα ταυτιστείτε ή θα διαφωνήσετε και ίσως, κάπου ανάμεσα, βρείτε και μερικά απ’ τα δικά σας αγαπημένα. Ανακαλύψτε τα εδώ.