22 Νοεμβρίου 2021 10:18

Το Σεσουάρ του Χάρη

Ο Χάρης Χιώτης γράφει για το δικό του σεσουάρ και τους πρωταγωνιστές του αγαπημένου του κομμωτηρίου.

του: Panos Sourounis


Ένα ιστορικό σεσουάρ που δεν σταματά να φτιάχνει τη διάθεση και να χαρίζει το δώρο του γέλιου απλόχερα για πάνω από 20 χρόνια στη χώρα μας.
Το έργο των Bruce Jordan και Marilyn Abrams παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1963.
Αλλά εδώ το θέμα μας είναι ο Χάρης.
Ο Χάρης Χιώτης ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που νιώθεις πως έχει μεταφερθεί με κάποια χρονοκάψουλα από τις ασπρόμαυρες μεγάλες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου στο τώρα.
Ένας κωμικός που δεν εκβιάζει την κωμωδία για να χαρίσει γέλιο αλλά τη σέβεται βαθιά και αυτό φαίνεται απλά
 με την παρουσία του στην σκηνή.

Ο Χάρης θα μας γράψει για το δικό του σεσουάρ και τους πρωταγωνιστές του αγαπημένου του κομμωτηρίου.

"Το Σεσουάρ επέστρεψε. Κάθε βράδυ και ένας φόνος και η Αμαλία Τσαλίκογλου να δολοφονείται με πολλές μαχαιριές 6 φορές την εβδομάδα. Το Σεσουάρ είναι μία πολύ ωραία δουλειά, και δεν το λέω επειδή είμαι μέρος της. Το λέω επειδή το αισθάνομαι στην αλήθεια του. Είναι ωραία παράσταση επειδή αποτελείται και συντελείται από ωραίους ανθρώπους, από φρέσκους ανθρώπους, από feelgood ανθρώπους. Το πιο φωτεινό μέρος συμβαίνει στα παρασκήνια, εκεί όπου οι προβολείς της σκηνής σωπαίνουν και οι backstage διάδρομοι του κομμωτηρίου γεμίζουν από props, μπλε φωτάκια, τα ψιθυρίσματά μας και τα γέλια μας. Είμαστε μία πολύ δεμένη παρέα, με πολύ κέφι και σεβασμό για αυτό που κάνουμε. Και αυτή είναι η σπουδαιότητα της παράστασής μας. Κάθε απόγευμα πηγαίνουμε με χαρά για να δολοφονήσουμε αποτρόπαια την Αμαλία και να περάσουμε καλά με τον θάνατό της. Το κοινό από την πρώτη στιγμή σύμμαχός μας να μπαίνει στη δράση με τέρμα τα γκάζια του και να απογειώνει το έργο. Και φυσικά στη βάση του πράγματος, όλοι οι υπέροχοι συνεργάτες που με τα μεγάλα τους χαμόγελα είναι λες και βρίσκονται μαζί μας επί σκηνής σαν ο έβδομος ηθοποιός του θιάσου.

Και όλα κάθε βράδυ να αρχίζουν από την αρχή ξανά και ξανά. Στην βάση μας, ο υπέροχος Νικορέστης μας, ευγενικός μαέστρος και ταυτόχρονα φίλος. Η Ανθούλα, κάθε μέρα να ρωτάει πως πήγαμε με τις σημειώσεις της, η Αρετή και η Φραντζέσκα να ντύνουν το όλο εγχείρημα και ο Αλέξανδρος να φέρνει τα εργαλεία για να γίνει ο φόνος στις ατμόσφαιρες που φωτίζουν η Χριστίνα με την αρωγή της Σεμίνας. Ο Γιώργος να αποτυπώνει τα καρέ της παράστασης και ο Θοδωρής να ετοιμάζει το θανάσιμο σκηνικό με τον Βλάσση και τον Γιάννη να ολοκληρώνουν τα cues του έργου. Ο Λευτέρης με τις όμορφες ταξιθέτριες μας, Βαρβάρα, Ντιάνα, Εύα και Ιωάννα να χωροταξούν τον κόσμο. Η μεγάλη μαμά της παράστασης, κυρία Χρυσούλα, να επιβλέπει και να φροντίζει τα πάντα. Με τη Βάσω και την Ελίνα δίπλα μας, να ασφαλίζουν το σύνολο και να βρίσκονται παντού και όλοι μαζί να δίνουμε ζωή στην πένα του Θοδωρή.

Και κάπως έτσι, τα βράδια μας να γεμίζουν με αίμα και γέλιο.

Δημήτρη, Ιωάννη, Ζήση, Τζένη, Δανάη σας ευγνωμονώ για τη χαρά που μου προσφέρετε και για την αγκαλιά που έχουμε γίνει.

Στην Αθήνα υπάρχουν πάρα πολλά κομμωτήρια. Φέτος, εμάς θα μας βρείτε στο Beauty Salon Antony που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εντός του θεάτρου Λαμπέτη. Εκεί θα σκοτώσουμε μαζί την Αμαλία Τσαλίκογλου και πάλι παρέα θα βρούμε και τον ένοχο. Πάρτε τα φονικά ψαλίδια σας και ελάτε να ανταμώσουμε. Οι δολοφόνοι σας περιμένουν με τα σεσουάρ αναμμένα για ένα κούρεμα που θα σας μείνει αξέχαστο.

Σεσουάρ για δολοφόνους, για ζευγάρια και για μόνους! Ας γεμίσει αίμα και γέλιο η σκηνή και ας γίνει λοιπόν… του Σεσουάρ!"

Χ.Χ.