22 Νοεμβρίου 2021 10:20

Κόψε και μοίρασε. Οι Παίκτες στο θέατρο Κιβωτός τα κερδίζουν όλα

Οι Παίκτες είναι μία από τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής σεζόν και το αποδεικνύουν τα χειροκροτήματα που ακούγονται πολλές μέρες μετά την υπόκλιση.


φωτογραφία: Χρήστος Συμεωνίδης

 Αυτό που βγαίνεις από το θέατρο και είσαι γεμάτος με όλα τα συναισθήματα. 
Αυτό που ό,τι νιώθεις εσύ, το νιώθουν κι όλοι οι υπόλοιποι θεατές. 
Αυτό που γελάς και θες να διαδώσεις παντού ενθουσιασμένος πως είδες κάτι πραγματικά συναρπαστικό που είναι το νέο καλλιτεχνικό σήμα κατατεθέν της γενιάς σου. 
Αυτό που οι "Παίκτες" στο θέατρο Κιβωτός είναι μία από τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής σεζόν.

Άρχισε να γίνεται μεγάλο σουξέ από στόμα σε στόμα όπως όλα τα πραγματικά ωραία σ' αυτή τη ζωή και της αξίζουν όλοι οι πανηγυρισμοί στην κερκίδα με το παραπάνω. Αστεία, ευφυής, σε κρατάει συνεχώς σε εγρήγορση και διατηρεί μια πετυχημένη ισορροπία μεταξύ του σύγχρονου και του κλασικού μιας και το κείμενο γράφτηκε το 1836 αλλά νιώθεις πως κυκλοφόρησε τώρα. Δεν είναι εύκολο να ανεβάσεις μια παράσταση που να είναι ζωντανή και διασκεδαστική σαν να δημιουργήθηκαν όλα από την αρχή τη στιγμή που τα παρακολουθείς ενώ παράλληλα, αισθάνεσαι πως είσαι μέλος της. Εδώ, δεν υπάρχει διαχωρισμός σκηνής και πλατείας. Όλοι ζούμε την αποθέωση της απάτης, γουστάρουμε με τις γκάφες και τις μπλόφες, κινούμαστε στον ρυθμό της μουσικής που είναι ένας έξτρα ρόλος σ' έναν θίασο κι όχι απλά ένα χαλί, με αγαπημένους μας ταλαντούχους τύπους να κινούνται σαν μέλη 70'ς συγκροτημάτων και να είναι οι πραγματικοί άσσοι στο μανίκι.  

Φυσικοί και συντονισμένοι με συγκλονιστική ακρίβεια ακόμα και στους αυτοσχεδιασμούς τους, έχουν μία άμεση σχέση με το κοινό που δεν μπορεί να σταματήσει να τους χειροκροτά και να συμμετέχει σε όλα. Οι Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Χρήστος Στέργιογλου, Γιώργος Τζαβάρας και Γιώργος Μπουκαούρης σε βάζουν κατευθείαν στο κλίμα του δικού τους σύμπαντος με υπέροχο χιούμορ και σωστές δόσεις επίκαιρων στοιχείων που δεν υπάρχουν στο κείμενο. Ο Γιώργος Κουτλής βρίσκεται ανάμεσά τους για να συντονίζει όλες τις παρτίδες τους διακριτικά και να απογειώνει τα πάντα την κατάλληλη στιγμή ενώ η Ιώαννα Τσάμη (κουστούμια) και η Άρτεμις Φλέσσα (σκηνικά) αναλαμβάνουν την υπέροχη αισθητική που ανακατεύει το σήμερα με το χθες και το αύριο για να αποκαλύπτεται το σωστό χαρτί. 

Μία ωραιότατη συνεδρία 90 λεπτών, λοιπόν. Που δεν σε ρωτάει τίποτα και σου δίνει όλες τις απαντήσεις για να ξεχάσεις οτιδήποτε συμβαίνει έξω. 

 
φωτογραφία: Χρήστος Συμεωνίδης

 

*Η Dream Team*
Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Χρήστος Στέργιογλου. Γιώργος Τζαβάρας, Γιώργος Μπουκαούρης

Σκηνοθεσία - μετάφραση - διασκευή: Γιώργος Κουτλής
Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Μαγουλιώτης
Σκηνικά: Άρτεμις Φλέσσα
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιάκωβος Μηνδρινός

Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115