25 Νοεμβρίου 2021 11:17

Αποκλειστικό: Ο Finneas είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy, αλλά προτιμά να κερδίσει η Olivia Rodrigo

Στο επόμενο επεισόδιο του podcast του Rolling Stone, ο Finneas μιλά για τα φετινά βραβεία Grammy, που σάρωσε στις υποψηφιότητες μαζί με την αδερφή του, Billie Eilish.


Ο Finneas, μέχρι πρόσφατα γνωστός για τις συνεργασίες του με την αδερφή του, Billie Eilish, στην παραγωγή και τη σύνθεση, προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορά τη σόλο καριέρα του και την ξαφνική δημοσιότητα που έχει αποκτήσει. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μεταξύ σοβαρού και αστείου, όταν μιλά για την υποψηφιότητά του στα φετινά βραβεία Grammy, στην κατηγορία Best New Artistπου μαζί με την υποψηφιότητα για τα βραβεία Record of the Year και Song of the Year (και τα δυο για το “Happier Than Ever” της Billie Eilish) και Album of the Year (για το Happier Than Ever της Billie Eilish και το Justice του Justin Bieber, όπου συμμετείχε στη σύνθεση του “Lonely”), σημαίνει ότι ο ίδιος και η Olivia Rodrigo είναι οι μόνοι υποψήφιοι και στις τέσσερις κορυφαίες κατηγορίες.

Βρίσκομαι ακόμη στο στάδιο που είναι διασκεδαστικό να είσαι διάσημος”, λέει ο Finneas στη συνέντευξή του στο επόμενο επεισόδιο του podcast του Rolling Stone, Rolling Stone Music Now. “Το επόμενο στάδιο δεν είναι διασκεδαστικό. Χαίρομαι όταν έρχονται παιδιά στον δρόμο και μου λένε όμορφα λόγια, είναι ευχάριστο. Έρχονται στις συναυλίες μου και αυτό είναι πραγματικά υπέροχο. Κατά τα άλλα, δεν παίζω και στους Beatles. Δεν με κυνηγούν στον δρόμο. Μπορώ να πάω οπουδήποτε και χαίρομαι γι’ αυτό. Έχω την εντύπωση ότι αυτή η υποψηφιότητα δεν βοηθάει πολύ να διατηρήσω ένα χαμηλό προφίλ, σωστά;”

Άραγε αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζει τη Rodrigo για το βραβείο Best New Artist; “Ναι, στηρίζω την Olivia για αυτό το βραβείο, ανεξάρτητα από όλα αυτά”, λέει ο Finneas, που κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ, Optimist, τον προηγούμενο μήνα.

Η Billie και ο Finneas μίλησαν στο τηλέφωνο μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. “Είσαι πάντα λίγο δύσπιστος”, λέει ο Finneas. “Πάντα σκεφτόμαστε πόσο τρελό είναι όλο αυτό. Θυμάμαι πέρσι, που κερδίσαμε το βραβείο Record of the Year.. Καθόμασταν στο κοινό, σίγουροι ότι θα κερδίσει η Megan Thee Stallion και ακόμα πιο σίγουροι ότι αποκλείεται να κερδίσουμε εμείς. Υπάρχουν πλάνα που φαίνεται ότι πεταγόμαστε λες και βλέπουμε ταινία τρόμου στο άκουσμα του ονόματός μας. Πάντα πρέπει να είσαι ρεαλιστής και να μην περιμένεις ότι θα είσαι υποψήφιος και θα κερδίζεις βραβεία Grammy συνέχεια. Εμείς σίγουρα δεν το περιμένουμε. Γι’ αυτό και είναι πάντα μεγάλη η έκπληξη. Και μεγάλη τιμή”.

Ο Finneas μιλάει για το πόσο πολύ ανυπομονεί να ξεκινήσει την περιοδεία του με την Eilish τον Φεβρουάριο, ειδικά μετά την απογοήτευση της προηγούμενης περιοδείας τους που ακυρώθηκε μετά από τρεις συναυλίες λόγω της πανδημίας. “Προλάβαμε μόνο τρεις συναυλίες στην προηγούμενη περιοδεία μας για το When We All Fall Asleep, και περάσαμε τέλεια. Τώρα όμως έχουμε ακόμη περισσότερη μουσική και μπορούμε να έχουμε ένα σετ για το οποίο είμαι ακόμη πιο περήφανος.”


του Brian Hiatt