25 Νοεμβρίου 2021 11:27

Ο CEO των Grammy απαντά στις αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητα του Marilyn Manson

"Αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι η σκηνή μας, τα show και οι εκδηλώσεις μας", δήλωσε ο Harvey Mason Jr.


Zamrznuti tonovi / Shutterstock.com

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Recording Academy, Harvey Mason Jr. μίλησε για τη θέση που παίρνει ο οργανισμός σχετικά με ορισμένες υποψηφιότητες για βραβείο Grammy που ανακοινώθηκαν την Τρίτη και προκάλεσαν αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και οι υποψηφιότητες των Marilyn Manson και Louis C.K. που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση και ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο Mason δήλωσε ότι ο οργανισμός “δεν μπορεί να περιορίσει τους καλλιτέχνες απ’ το να υποβάλλουν τη δουλειά τους προς αξιολόγηση”.

Δεν εξετάζουμε το παρελθόν ή το ποινικό μητρώο κανενός, δεν κοιτάμε τίποτα άλλο παρά μόνο το κατά πόσο η δουλειά κάποιου μπορεί να εγκριθεί, σύμφωνα πάντα με τους καθορισμένους κανόνες (ημερομηνία κυκλοφορίας και άλλα κριτήρια)”, απάντησε σε σχέση με το ερώτημα για την υποψηφιότητα του Manson.

Πρόσθεσε επίσης ότι ναι μεν η Ακαδημία θα ακολουθήσει τους υπάρχοντες κανονισμούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξεταστεί με προσοχή η επιλογή των καλλιτεχνών που θα παρευρεθούν ή θα συμμετέχουν στο show. “Αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι η σκηνή μας, τα show και οι εκδηλώσεις μας”, δήλωσε ο Mason. “Θα μελετήσουμε όλα τα άτομα που επιθυμούν να συμμετέχουν ή να παρευρεθούν στη διοργάνωση και θα αποφασίσουμε. Αλλά δεν θα αφαιρέσουμε το δικαίωμα να κριθεί η δουλειά του οποιουδήποτε από τους ψηφοφόρους μας”.

Ο Manson είναι υποψήφιος στην κατηγορία Album of the Year για τη συμμετοχή του στο άλμπουμ του Kanye West, Donda. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, πάνω από 10 γυναίκες τον κατηγόρησαν για ψυχολογική και σεξουαλική κακοποίηση, ενώ κάποιες έχουν ήδη ακολουθήσει τη νομική οδό καταθέτοντας αγωγές εναντίον του. Ο Manson αρνείται τις κατηγορίες. Ο DaBaby, που έκανε ομοφοβικά σχόλια στο φεστιβάλ Rolling Loud, είναι επίσης υποψήφιος για τη συμμετοχή του στην Triple Chucks Deluxe έκδοση του άλμπουμ του Justin Bieber, Justice.

Ταυτόχρονα, ο Louis C.K. είναι υποψήφιος στην κατηγορία Best Comedy Album με το Sincerely Louis C.K. Το 2017, αρκετές γυναίκες τον κατηγόρησαν για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά και ο κωμικός σε μια ανακοίνωσή του δήλωσε ότι “οι κατηγορίες είναι αληθείς.”


της Althea Legaspi