01 Δεκεμβρίου 2021 05:00

Μια φωτογραφική ιστορία με τον ασταμάτητο Αργύρη Πανταζάρα

Με αφορμή τη συνέντευξη του Αργύρη Πανταζάρα στο έντυπο Rolling Stone, ένα μεσημέρι, φτιάξαμε μία φωτογραφική ιστορία στο τρελαμένο κέντρο της Αθήνας.

 

Ο Τζόνι και ο Ρωμαίος ζουν σ' αυτή την εποχή προσπαθώντας να κάνουν ό,τι τους λέει το ένστικτο τους. Πάνε κόντρα σους δικούς τους ανθρώπους, διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν, ερωτεύονται αντισυμβατικά κορίτσια πάνω σε μηχανές και γεμάτες πείσμα και αρνούνται όσα δεν περιέχουν τα πάντα. Είτε γκαζώνουν στα δάση είτε είναι στα μπαλκόνια της Βερόνας, παλεύουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους για να δημιουργήσουν τον δικό τους.  "Αν δεν τα δει το μυαλό, δεν τα βλέπει το μάτι" λέει ο μπαμπάς του Τζόνι που είναι το ίδιο ξεροκέφαλος μ' εκείνον ενώ ακούει επανειλημμένα τα ματόκλαδα του Βαμβακάρη. Είναι σαν να εκφράζει  τους δύο χαρακτήρες που υποδύεται φέτος ο Αργύρης Πανταζάρας και ακούει, δικαίως, πολλά χειροκροτήματα μπροστά από μεγάλες οθόνες και κάτω από τη θεατρική σκηνή. 
Πρόκειται για τον ήρωα της ταινίας Digger , η οποία μετράει 10 βραβεία Ιρις και είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για τα φετινά Oscar, και τον γνωστό κύριο που κλέβει την καρδιά της Ιουλιέτας στην παραλλαγή του σαιξπηρικού έρωτα, This is not Romeo and Juliet στο θέατρο Πορεία, αντίστοιχα. 

Το πρώτο, το είδα ένα βράδυ στον Μικρόκοσμο και από την αρχή, φάνηκε πως ακολουθεί ένα πραγματικά "μεγάλο" φιλμ για τον σεβασμό προς τη φύση, την πατρική αγάπη που μπορεί να έχει διάφορες μορφές, όχι απαραίτητα εμφανείς και εύκολα διαχειρίσιμες, και για όλα όσα μας συνδέουν με μια κοινωνία, η οποία διαταράσσει τις ισορροπίες γύρω της με στόχο τι άλλο, το συμφέρον. Οι πολύ δυνατές ερμηνείες, οι εύστοχες αντιθέσεις και   η σκηνοθεσία του Τζώρτζη Γρηγοράκη, που σε διαλύει σε μικρά κομμάτια, συνδυάζονται σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων. 
Το δεύτερο, έπαιξε στον υπολογιστή κατα τη διάρκεια της καραντίνας μέσω live streaming. Δύο παιδιά που θα μπορούσαν να μένουν τώρα στο διπλανό διαμέρισμα και δανείζονται φράσεις του Λειβαδίτη, αλληλοκαταστρέφονται, αγαπιούνται ξανά για να κρατήσουν τις σχέσεις τους ζωντανές. Κι όλα αυτά, σ' ένα σκηνικό με μια πετυχημένη φουτουριστική αισθητική και προσεγμένο ως την τελευταία λεπτομέρεια.   

Με αφορμή τη συνέντευξη του Αργύρη στο έντυπο Rolling Stone, ένα μεσημέρι, φτιάξαμε την παρακάτω φωτογραφική ιστορία στο τρελαμένο κέντρο της Αθήνας.

 

φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου


φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου 

 

φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου


 *Κράτα κι αυτά πριν φύγεις*

Το  Digger προβάλλεται στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος, Λεωφόρος Συγγρού 106.
Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5.