21 Ιανουαρίου 2022 01:02

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Meat Loaf

Έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από το «Bat out of hell»

Μία από τις πιο απρόβλεπτες φιγούρες στον κόσμο της μουσικής και του θεάματος, ο πληθωρικός Meat Loaf έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Ο -βραβευμένος με Grammy μουσικός κατά κόσμον Marvin Lee Aday πέθανε το βράδυ της Πέμπτης στο πλευρό της συζύγου του. Τα αίτια θανάτου δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα.

Ο θάνατός του, έγινε γνωστός μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς του στα social media.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι «με ραγισμένες καρδιές σας ενημερώνουμε ότι ο ασύγκριτος Meat Loaf πέθανε απόψε με τη σύζυγό του Deborah στο πλευρό του. Οι κόρες του Pearl και Amanda καθώς και στενοί φίλοι τον επισκέφτηκαν τις τελευταίες 24 ώρες».

Ο Meat Loaf στη σχεδόν έξι δεκαετιών καριέρα του πούλησε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δίσκους και συμμετείχε σε περισσότερες από 60 ταινίες με πιο χαρακτηριστικούς τους ρόλους του στο Rocky Horror Picture Show και στο Fight Club.

Το «Bat out of hell», παραμένει ο τέταρτος πιο ευπώλητος δίσκος όλων των εποχών πίσω από τον Mickael Jackson, τους AC/DC και την Whitney Houston.

Τα τελευταία 20 χρόνια ο Meat Loaf αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας κυρίως άσθματος.

Με τη στεντόρεια φωνή του, την ογκώδη κορμοστασιά του και τη θεατρικότητα των ερμηνειών του, ο Meat Loaf ενέπνευσε πολλούς μουσικούς και αφήνει πίσω του μία πολύ μεγάλη κληρονομιά.

Πέρυσι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο συνθέτης και παραγωγός Jim Steinman, σχεδόν μόνιμος συνεργάτης του Meat Loaf σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του.