28 Ιουλίου 2021 02:50

Κωνσταντίνος Μπιμπής για το Rolling Stone Greece

Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής διαλέγει τα δικά του «ροκ» αγαπημένα τραγούδια για το καλωσόρισμα του Rolling Stone στη χώρα μας.


Φωτογραφία: Σοφοκλής Μπιμπής 

Down in a hole - Alice in chains (Mtv unplugged)
Σφόδρα και αιώνια ερωτευμένος με αυτό το τραγούδι. Μοναδική συντροφιά μου τότε στα αυτοκαταστροφικά σκοτάδια των early twenties.
Αυτό το “See my heart I decorate it like a grave” είναι ποιητικά καρφωμένο εντός μου.

Since I’ ve been loving you - Led Zeppelin
Αχ, αυτή η εξωπραγματική μπλουζιά. Αυτή η φωνή του Plant, η αγγελικά σπαραχτική, η κιθάρα του Page που κλαίει και ουρλιάζει και σε χτυπάει στο στομάχι.
Ύμνος του έρωτα και του χαμού. Πόσα βράδια στο repeat με ένα ποτήρι Jack και σκέψεις για έρωτες χαμένους.

Once - Pearl Jam
Όλο το “Ten” νομίζω πως το ξέρω απ’ έξω. Αλλά αυτό το τραγούδι, αυτή η τσατίλα, αυτό το σπάσιμο στη φωνή του σπουδαίου Vedder, με τρελαίνει. Το ‘χω τραγουδήσει αρκετές φορές και live. Ακόμη και σε μια unplugged εκδοχή που είχαμε με την μπάντα μου θυμάμαι να τρελαίνομαι στο μικρόφωνο να θέλω να πάρω τηn κιθάρα και να την κάνω κομμάτια πάνω στο stage. Εντάξει, ευτυχώς δεν το έκανα.

Electric worry - Clutch
Έχω 5 καρδιακούς φίλους που είμαστε αυτοκόλλητοι από το δημοτικό. Ροκάδες ορκισμένοι όλοι. Αυτό είναι το τραγούδι μας. Κάθε φορά που το ακούμε σε κάποιο μαγαζί παραγγέλνουμε σφηνάκια και χοροπηδάμε. Νομίζω οτι ακόμα κι όταν είμαστε γεροντάκια το ίδιο ακριβώς θα κάνουμε όταν παίζει.

Ball and biscuit - The White Stripes
Δεν θα υπήρχε πιθανότητα ενός top 5 χωρίς τον Jack και την κιθάρα του. Ο αγαπημένος μου performer. Ο πιο πιστός τοποτηρητής της μπλουζοροκενρόλ στις μέρες μας κατά τη γνώμη μου. Το αγαπημένο μου σόλο όλων των εποχών. Όταν παίζω dj σε μαγαζιά δε λείπει ποτέ από το σετ.

 

 *Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής παίζει στην παράσταση "Οι κάτω από τ' αστέρια" στο Σύγχρονο θέατρο και στον "Γυάλινο Κόσμο" στο θέατρο Αλκυονίς.