05 Δεκεμβρίου 2021 11:58

Μαίρη Ρετσίνα για το Rolling Stone Greece

Η Μαίρη Ρετσίνα διαλέγει τα δικά της «ροκ» αγαπημένα τραγούδια για το καλωσόρισμα του Rolling Stone στη χώρα μας.

 

φωτογραφία: Lizett Martínez


I want you (She’s so heavy) - Beatles

Ίσως είναι ένα από τα ελάχιστα τραγούδια των Beatles που του λείπει το μεγαλείο των στίχων του διδύμου Lennon/McCartney αλλά αυτό το εμμονικό μοτίβο της μουσικής είναι αξεπέραστο. Ένα κομμάτι ερωτικής ψυχεδέλειας η οποία αδυνατεί να δει κάτι περισσότερο από το αντικείμενο του πόθου της, στο οποίο φωνάζει ακούραστα "I want you so bad babe". 

Under Pressure - Queen ft. David Bowie
"Can't we give ourselves one more chance?" & "Why can't we give love that one more chance?" ίσως οι δύο πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος στον εαυτό του. 

(No one knows me) Like the piano - Sampha
Το αγαπημένο μου κομμάτι του τώρα. Έμαθα τον Sampha από τη συνεργασία του με τη Solange και αυτό που με τραβάει πολύ επάνω του, είναι η σταθερότητα της φωνής του και ένας πολύ ωραίος συναισθηματισμός που κρύβεται μέσα στις λέξεις του, στο Like the Piano. Ένα από τα πράγματα που αγαπώ στη μουσική είναι όταν ένα τραγούδι που θα χαρακτηρίζαμε το tempo του ''down'' στην πραγματικότητα είναι γεμάτο αισιοδοξία. 

Moon River - Henry Mancini Orchestra
Αν οι αναμνήσεις είχαν ήχο, θα ήταν το Moon River. 

Clair De Lune - Claude Debussy 
Γιατί πάντα θα μου θυμίζει τη δύναμη που έχει η σύνδεση της μουσικής και του κινηματογράφου αλλά και το πώς η μουσική μπορεί να φέρει κοντά δύο ανθρώπους από άλλο κόσμο. Μισέλ Φάιφερ και Αλ Πατσίνο στο Frankie and Johnnie υπό το φως του Clair De Lune, μαθαίνουν να αγαπούν και να αποδέχονται ο ένας τον άλλο χωρίς κριτική αλλά με μια υπέροχη ειλικρίνεια.