01 Ιουνίου 2022 05:17

14th Psarokokalo International Short Film Festival

Από τις 3 έως και τις 8 Ιουνίου, στην ταράτσα του BIOS

To 14o Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους συνεχίζει πιστό στην πορεία που έχει χαράξει μέχρι σήμερα και από τις 3 έως τις 8 Ιουνίου ανοίγει το βλέμμα του σε ένα σινεμά που αξίζει να ανακαλύψετε.

Με 8 ενότητες, 6 διαγωνιστικές κατηγορίες και 8 βραβεία είναι το κλειδί για την ποιότητα και την ποικιλία. Αυτό είναι το πλαίσιο του Φεστιβάλ που εξερευνά τον κινηματογράφο από κάθε οπτική γωνία για να ανακαλύψει στο παρόν τους κινηματογραφιστές και τις ταινίες που προορίζονται να έχουν μέλλον. Με έργα σκηνοθετημένα από αναδυόμενα παγκόσμια ταλέντα παράλληλα με την ευχαρίστηση της ανακάλυψης, της αφήγησης και της καινοτομίας, το φεστιβάλ είναι ένας ανοιχτός χωρίς αποκλεισμούς χώρος που στοχεύει να σηματοδοτήσει τις νέες περιοχές της κινηματογραφικής τέχνης.

Εδώ συγκλίνουν οι καλύτερες μορφές του σύγχρονου κινηματογράφου σύμφωνα με την ιστορία και την παράδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo Είναι το μέρος που είναι αφιερωμένο στην ανακάλυψη του αυριανού κινηματογράφου, που αξίζει να υποστηριχθεί πέρα από κάθε είδους διακρίσεις.

Tο φετινό Psarokokalo επιστρέφει με μια πληθώρα αφιερωμάτων, εκδηλώσεων και εκπλήξεων, φιλοδοξώντας να προκαλέσει για ακόμη μια χρονιά το ενδιαφέρον των σινεφίλ της Αθήνας.

Εκτός από το καθιερωμένο του διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, το οποίο φέτος περιλαμβάνει 78 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους από 44 χώρες, το Psarokokalo στρέφει το βλέμμα του στον σύγχρονο κινηματογράφο του Βελγίου με συμμετοχές βραβευμένων ταινιών και γνώριμων στο ελληνικό κοινό ηθοποιούς όπως ο Ντένις Λαβάν.

Ενώ στο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα προσφέρει μια επιλογή νέων ανερχόμενων ταλέντων από την Ελλάδα και την Κύπρο και αποτελεί το βασικό πρόγραμμα που προωθεί το φεστιβάλ ανά κόσμο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αφιέρωμα στο Περιβάλλον και την Αρχιτεκτονική πρωτοποριακό, φιλόδοξο, ποικίλο και εντυπωσιακό επικεντρώνεται στη διοχέτευση εποικοδομητικής συλλογικής δράσης και στην παροχή μιας διατομεακής ανάλυσης της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στο πρόγραμμα θα ανακαλύψουμε μία ταινία μυθοπλασίας, έξι ντοκιμαντέρ και μια Ελληνική αποστολή στα πιο μακρινά σημεία του κόσμου για να δούμε την ομορφιά της Γης. Το πρόγραμμα είναι η αφορμή για το πάνελ film4climate που διερευνά το σενάριο με κεντρική θεματική την κλιματική αλλαγή.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις PsarokokaloPro ξεχωρίζουν το πάνελ «Working with the Right Agent» με καλεσμένους την Katie McCullough από το Festival Formula και τον Millan Vazquez-Ortiz από την FREAK Independent Film Agency οι οποίοι έχουν χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και την εκτέλεση στρατηγικών διανομής φεστιβάλ και θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις συμβουλές τους για τη σωστή στρατηγική για τη διανομή της ταινίας μικρού μήκους.

Πλέον επιτροπές επαγγελματιών και καλλιτεχνών αναγνωρισμένων διεθνώς αποδίδουν τα βραβεία στις ταινίες του διαγωνισμού. Ανάμεσά τους ο ηθοποιός συγγραφέας Guillaume Viry, η Ολυμπία Μυτιληναιου GSC, ο animator Koji Yamamura , o σεναριογράφος & σκηνοθέτης Στυλιανός Πάγκαλος και πολλοί άλλοι.

Παραμένει η ενεργή συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία για το "Βραβείο Κοινού" με ειδικό barcode ανα προβολή.

Οι φετινές προβολές του Psarokokalo θα γίνουν στο ΒΙΟS με δυο διαφορετικές εμπειρικές προσεγγίσεις στοχεύοντας να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και την προσβασιμότητα της κουλτούρας της μικρού μήκους ταινίας και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα κοινότητας και συνεργασίας φέρνοντας τους θεατές έξω από τη ζώνη άνεσης της δικής τους πραγματικότητας.

  • BIOS exploring urban culture
  • Πειραιώς 84, Αθήνα 104 35​
  • Εισιτήρια αποκλειστικά online από την σελίδα www.psarokokalo.org
  • Τιμή εισιτηρίου / προβολή: 5 ευρώ

Bios Cinematheque: oι θέσεις δεν είναι αριθμημένες

ΒΙΟS ταράτσα: η προβολή πραγματοποιείται με χρήση ατομικών ακουστικών ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις στις προβολές στην ταράτσα του ΒΙΟS. Σας παροτρύνουμε να παρευρεθείτε νωρίτερα της προβολής.

Για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για τις παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους, η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

Οι προβολές πραγματοποιούνται με Αγγλικούς υποτίτλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ www.psarokokalo.org