23 Νοεμβρίου 2021 08:50

This Cooking Man: Take me to the foodies

O This Cooking Man aka Κωνσταντίνος Μπόλας λέει ναι στα κινηματογραφικά soundtracks εν ώρα δράσης στην κουζίνα

 
Τα πιο ωραία φαγητά σε σπίτια με μωσαϊκά είναι αυτά που δεν φτιάχνονται by the book. Οι γεύσεις που θυμάσαι για ώρες, μέρες, χρόνια είναι εκείνες που χωρούν αυτοσχεδιασμούς, εμπνεύσεις της στιγμής και κάποιους αναποδογυρισμένους γαστρονομικούς κανόνες. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τ’ αγαπημένα σου τραγούδια.

O Κωνσταντίνος Μπόλας συνδυάζει και τα δύο. Ένας από τους πιο αγαπημένους μας djs, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, έφτιαξε το ομώνυμο instagram account This Cooking Man με συνταγές για να μας φεύγει το σαλάκι απροκάλυπτα μαζί με τις καρδιές των likes. Ανάμεσα στα μουσικά είδη που ακούει ενώ βρίσκεται στην κουζίνα είναι και τα κινηματογραφικά soundtracks, οπότε μας έφτιαξε τη δική του χρυσή πεντάδα.

 

2046 
Συνήθως όταν μαγειρεύω, προτιμώ να υπάρχει μια ποικιλία στο είδος της μουσικής που επιλέγω να ακούσω. Ωστόσο, ο Shigeru Umebayashi είναι ο συνθέτης που επιβάλλεται να ακουστεί χωρίς την παραμικρή παρεμβολή. Το "2046", πέρα από μία εξαιρετική ταινία, έχει και μια μουσική που με ηρεμεί γι’ αυτό και τη διαλέγω πολλές φορές όταν φτιάχνω συνήθως, γλυκά. Εκεί δεν χρειάζονται ούτε βιασύνες, ούτε ξεσπάσματα πρωτοτυπίας. Θέλει λεπτομέρεια και ακρίβεια και μια μουσική να σε εμπνέει. Εκεί, μπαίνει ιδανικά ο Shigeru.

 

Stand by Me
Αγαπημένο soundtrack από τα εφηβικά μου χρόνια, που δεν θα μπορούσα να μην το ακούω ακόμα και σήμερα και να μην μου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που μαγειρεύω. Κυριακάτικα φαγητά με φίλους και το "Everyday" του Buddy Holly στα ηχεία. Ό,τι καλύτερο.

 

Baby Driver 
Οποιοδήποτε soundtrack περιέχει κομμάτια από Blur και T Rex μέχρι Barry White και Beach Boys, είναι αδύνατον να λείπει από τα ηχεία όσο μαγειρεύω. Τόσες επιλογές και τόσα διαφορετικά ακούσματα είναι η καλύτερη φάση για τις συνταγές που χρειάζονται χρόνο. Μοναδική προϋπόθεση: να μην είναι σε ώρες κοινής ησυχίας γιατί δεν γίνεται να ακούς το "Neat Neat Neat" των The Damned σε χαμηλή ένταση.

 

The Boat that Rocked 
Μια ταινία που έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές την έχω δει και ένα soundtrack με πάνω από 35 κομμάτια. Όλα σχεδόν από τη δεκαετία του ‘60 και το ένα καλύτερο από το άλλο. Όταν ξεμένω από έμπνευση και δεν ξέρω τι να ακούσω ενώ φτιάχνω κάποιο φαγητό, τότε υπάρχει η σίγουρη λύση του The Boat That Rocked.

 

Trainspotting 
Ακούγεται κλισέ αλλά είναι το sountrack και η ταινία της γενιάς μου και δεν έχω κουραστεί να το ακούω εμμονικά σε οτιδήποτε κάνω. Δεν θα έλειπε από το στάδιο της μαγειρικής. Και αν δεν πετύχει η συνταγή ή αρπάξει το φαγητό, τότε φτιάχνω ένα τοστ και ακούω το "Perfect Day" του Lou Reed στο repeat.